top of page

Mustialan Kievari

Kuninkaankartanon Panimo

Panimon perusti Lassi Puupponen vuonna 1995 Mustialaan maatalousoppilaitoksen tiluksille, jossa annettiin myös pienpanimokoulutusta vuoteen 2015 asti. Keittokoko oli alussa 30 litraa, mutta nostettiin sittemmin 220 litraan. Perustaja Lassi Puupponen yhdessä Jouni Savolainen kanssa toimivat virallisina oluenpanijoina ja kehittelivät oluita, joista ensimmäisiä olivat Pehtoori, Renki ja Vouti. Valikoimasta löytyi lisäksi monia kausi- ja tilausoluita.

Vuonna 1997 aukesi panimon oma ravintola Iso Piippu, joka sijaitsee edelleen panimon yläkerrassa, mutta uudella nimellä.

 

Vuosina 2015-2017 panimo-, ravintola- ja matkailutoiminta olivat toisen yrittäjän pyöritettävänä.

Vuoden 2018 alusta matkailukonsepti siirtyi Elosa Osk:lle ja oluenpanijaksi palasi Jouni Savolainen. Ravintolaa ja panimoa remontoidaan alkuvuodesta ja monia muutoksia tullaan tekemään niin panimon kuin muun yritystoiminnan puolella. Muutoksista näkyvin on panimoravintolan nimenmuutos. Maaliskuussa 2018 uudistettu panimoravintola Wanha Viljamakasiini avaa ovensa. Panimon puolella kunnostustyöt ovat mittavammat ja omia oluita päästään valmistamaan kesällä.

2019 Kuninkaankartanon panimon alkuperäisillä resepteillä valmistetut oluet palasivat myyntiin Wanhalle Viljamakasiinille.

Oluitamme pystyt maistelemaan Viljamakasiinin yläkerrassa aukiolo-aikoina. Oluen ulos myyntiä ei ole.

Halautko tietää lisää toiminnastamme ja oluen valmistuksesta? Järjestämme tilauksesta esittelyn.

Minimi toteutus

on 10 henkeä

Pyydä tarjous

Lisätietoja:

info[at]elosaosk.com

050 336 3301

DSC04526_L.jpg
DSC04532_L.jpg
bottom of page